revista presei

Replica Vedetelor

Singura publicatie din Romania care da vedetelor dreptul la replica

Replica Vedetelor Events

T_FISIER_DESTINATIE_IMPOSIBIL_DE_SCRIST_FISIER_DESTINATIE_IMPOSIBIL_DE_SCRIS

Clinica Nativia: O femeie din 4 se simte complet neajutorata dupa pierderea unei sarcini

scris de Andrada Parau 19 noiembrie 2020

Pierderea unei sarcini afecteaza 10-20% dintre femeile care stiu ca sunt insarcinate, arata statisticile internationale, iar procentul creste la 45% la femeile cu varsta peste 40 de ani.* Potrivit unui sondaj efectuat recent de clinica Nativia, mai mult de jumatate dintre respondentele care au suferit un avort spontan spun ca aveau o sarcina aparent fara probleme. Cele mai multe femei s-au simtit neajutorate, s-au refugiat in munca si s-au simtit vinovate pentru pierderea suferita, mai arata datele citate.

Clinica Nativia: O femeie din 4 se simte complet neajutorata dupa pierderea unei sarcini

Din femeile care au raspuns la sondajul clinicii Nativia ca au pierdut o sarcina, 85% au pierdut-o in primul trimestru. Peste jumatate nu aveau cunostinta ca sarcina sa fie una cu probleme, astfel incat pierderea a fost un soc. Mai putin de un sfert se aflau sub tratament, acasa sau in spital. 15% au suferit pierderea de sarcina in trimestrele II, respectiv III. Intr-o treime din cazuri sarcina s-a eliminat natural, de la sine, insa in cele mai multe cazuri (35%) sarcina a fost eliminata prin avort chirurgical si avort medicamentos (32%).  Potrivit datelor sondajului, aproape jumatate dintre femeile care au trecut prin aceasta trauma au simtit ca ar fi avut nevoie de mai multe informatii si explicatii din partea medicului curant.

Dezamagire, neputinta, frustrare, vina, frica, durere, urmate de perioade lungi de depresie – acestea sunt sentimentele pe care femeile care au pierdut o sarcina le-au simtit. Multe dintre ele nu reusesc sa vorbeasca despre trauma pierderii unui copil nici dupa cateva luni bune. Este unul dintre motivele pentru care clinica Nativia deruleaza o campanie de sustinere si totodata de constientizare in lunile noiembrie si decembrie, dorindu-ne astfel sa le aratam tuturor celor care trec printr-o astfel de trauma ca emotiile lor sunt normale, ca este important sa fie adresata aceasta pierdere (atat din punct de vedere medical, cat si psihologic), iar mama ajutata sa gestioneze pierderea, a declarat George Peltecu, director general clinica Nativia. 

Potrivit expertilor, in cazul pierderii unei sarcini sunt necesari parcurgerea unor pasi, atat din punct de vedere medical, cat si psihologic. 39% dintre respondentele sondajului facut online de clinica Nativia au declarat ca au facut un consult hematologic, 26% unul genetic, insa un procent mare (32%) a precizat ca nu au facut nicio investigatie medicala si nici nu a urmat vreun tratament medicamentos (20%).

Orice femeie care trece printr-o pierdere de sarcina trebuie sa constientizeze ca probabil este vorba despre un accident si ca are toate sansele ca in viitor sa obtina o sarcina pe care sa o duca la termen. Este important sprijinul medical, dar in aceeasi masura si suportul emotional al celor din jur sau, in unele cazuri ajutor specializat pentru a depasi momentul si, de asemenea este important ca oricine sa beneficieze de consiliere medicala preconceptionala,  a precizat Dr Radu Botezatu, medic specialist obstetrica-ginecologie clinica Nativia.

30% dintre femeile care pierd o sarcina se refugiaza in munca

De altfel, 25% dintre respondente au precizat ca s-au simitit neajutorate, ca nu au un ajutor real din partea nimanui pentru a trece de aceasta pierdere, in timp ce 29% au precizat ca partenerul de viata le-a ajutat cel mai mult. 30% s-au refugiat in munca pentru a uita. Doar 15% au discutat mai mult cu medicul sau cu un psihoterapeut, incercand sa depaseasca aceasta trauma. O femeie din 5 a precizat ca nu si-a pierdut speranta si a incercat din nou la putin timp de la pierderea suferita.

Este indicat ca orice pacienta care doreste o sarcina sa faca o evaluare ginecologica si analize sangvine de rutina pentru a incerca sa scada orice risc. Un consult ginecologic, un examen Babes-Papanicolau, o ecografie transvaginala si analizele recomandate de medic sunt primele elemente care conduc la depistarea unei eventuale probleme care pot pune o sarcina in pericol. Recomandarea de suplimentare cu acid folic inca din perioada de preconceptie, scade riscul de anomalii congenitale, a continuat dr Radu Botezatu, medic specialist obstetrica-ginecologie clinica Nativia.

Orice infectie care da simptomatologie sau care este diagnosticata in urma analizelor trebuie tratata, iar orice patologie suplimentara a mamei necesita o conduita si o urmarire speciala pe parcursul sarcinii. De exemplu, pentru orice femeie cu exces ponderal este indicata scaderea in greutate anterior sarcinii. In cazul unui diabet se recomanda o atenta monitorizare a glicemiilor si o dieta saraca in carbohidrati. In cazul folosirii unor medicamente contraindicate in sarcina, se indica consult de specialitate pentru inlocuirea lor sau scoaterea din schema de tratament.

Daca malformatiile uterine nu au de cele mai multe ori un tratament, anomaliile dobandite, cum ar fi fibromul uterin, care poate impiedica formarea sau dezvoltarea unei sarcini, pot fi diagnosticate si tratate inainte de a obtine sarcina. In cazul unui col incontinent care nu poate mentine o sarcina, se recomanda cerclaj al colului uterin efectuat catre finalul primului trimestrul de sarcina, a incheiat Dr Radu Botezatu, medic specialist obstetrica-ginecologie clinica Nativia.

 

Campanie de suport

In acest context, in perioada noiembrie-decembrie 2020, clinica Nativia demareaza o campanie de constientizare si suport pentru femeile care au pierdut o sarcina. Sub sloganul #AlaturiDeFiecareFemeie medicii si reprezentantii clinicii doresc sa transmita un mesaj de sustinere, de suport si de recunoastere pentru cele care nu au putut duce o sarcina la termen, in ciuda eforturilor.

Pierderea unei sarcini este un subiect tabu pentru majoritatea femeilor si nu ar trebui sa fie asa. Din contra. Este momentul care impacteaza cel mai mult psihicul femeii cu implicatii profunde asupra intregii familii. Vedem multe femei care trec prin aceasta experienta traumatica si vrem sa le transmitem ca nu sunt singure, nu trebuie sa se simta singure. Suntem #AlaturiDeFiecareFemeie fie ca aceasta a reusit sa duca o sarcina la termen sau nu, a declarat  George Peltecu, director general clinica Nativia.

In cadrul campaniei, pe pagina de Facebook a clinicii Nativia vor fi publicate materiale informative si de suport pentru femeile care au pierdut una sau mai multe sarcini, alaturi de povestile unor astfel de mame, care impartasesc daca si cum au reusit sa treaca prin aceasta trauma.

In plus, in perioada 20 noiembrie- 20 decembrie, clinica Nativia ofera 30 de consultatii gratuite pentru 30 de femei care au pierdut recent (in ultimele 3 luni) o sarcina si au nevoie de specialisti care sa le indrume si sa le ajute. Consultatiile se adreseaza exclusiv beneficiarilor femei, care nu sunt deja paciente ale clinicii Nativia. Mai multe detalii gasiti aici https://www.nativia.ro/articole-medicale/o-sarcina-pierduta-este-o-poveste/ !

Ne dorim ca de aceste consultatii sa beneficieze femei care au nevoie de o a doua opinie medicala, de suport medical si psihologic. Sigur, si printre pacientele noastre se numara femei care au suferit o astfel de pierdere, insa numarul lor este destul de redus, iar acestea beneficiaza de tot suportul nostru pentru a reusi sa gestioneze momentul traumatic. Tocmai de aceea, consultatiile vor fi oferite femeilor care nu sunt deja paciente ale clinicii. a incheiat George Peltecu.

 

**Sondajul efectuat de Clinica Nativia a fost realizat online, in perioada 15 august-31 octombrie, pe un esantion de 453 de femei, din mediul urban si rural, cu venituri peste medie (60%) si medii (30%), majoritar cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani (60%). 

*National Coordinating Centre for Women's and Children's Health (UK) (December 2012). "Ectopic Pregnancy and Miscarriage: Diagnosis and Initial Management in Early Pregnancy of Ectopic Pregnancy and Miscarriage"

*The Johns Hopkins Manual of Gynecology and Obstetrics, 2012

Preluarea oricarei informatii de pe acest site se poate face doar cu mentionarea cu link a sursei.

Trimite unui prieten

x

Comenteaza acest articol

 • Nora Seroussi joacă rolul vieții ei într-un film tip reality show

  Nora Seroussi joacă rolul vieții ei într-un film tip reality show

  scris de Alina Soare

  19 noiembrie 2020 12:50

  Renumita femeie de afaceri Nora Seroussi, cea care a adus pe culmile succesului brandul românesc Seroussi, va fi protagonista unui film tip reality show. Cu experiență ei în lumea modei, gastronomiei și a cinematografiei, Nora s-a hotărât să împartă cu publicul din întreaga lume trăirile ei. Femeile, ca vectori de emancipare la Hollywood, au fost mereu încurajate, așa că ea a dorit sa fie în prima linie și să devină o prezență importantă atât în România, cât și în străinătate.

  citeste tot

 • S-au acordat premiile Galei Performanței & Excelenței 2020

  S-au acordat premiile Galei Performanței & Excelenței 2020

  scris de Alina Soare

  12 octombrie 2020 11:57

  Dedicată promovării şi recunoaşterii personalităţilor care au dobândit renume şi s-au remarcat prin proiectele şi activităţiile lor deosebite, Gala Performanţei şi Excelenţei a ajuns în acest an la cea de a zecea ediţie, aniversară. Organizatoarea acestui eveniment recunoscut la nivel naţional este fosta jucătoare de tenis Adela Diaconu, care, după retragerea din sportul de performanţă, a ales jurnalismul de televiziune. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate de realizator și producător TV, fosta tenismenă a invitat în emisiunile ei personalități din toate domeniile. În 2010 a organizat prima ediție a Galei, ce reprezintă premiile emisiunii, votate an de an de telespectatori, prin rating și vizualizări.

  citeste tot

 • Gala Performanței & Excelenței 2020, editie aniversară, 10 ani de legende din toate ramurile vieții sportive, culturale și sociale din România

  Gala Performanței & Excelenței 2020, editie aniversară, 10 ani de legende din toate ramurile vieții sportive, culturale și sociale din România

  scris de Cristina Cojucar

  03 octombrie 2020 00:04

  Ajunsă la cea de-a 10-a ediție, aniversară, Gala Performanței & Excelenței 2020 este dedicată promovării și recunoașterii personalităților care au dobândit un renume în diverse domenii și care s-au remarcat prin proiectele și activitățile lor deosebite. Aceste premii au deja o tradiție și sunt un concept al realizatoarei de televiziune Adela Diaconu, care dorește să aducă în acest fel recunoaștere acelor personalități publice a căror performanță și a căror creativitate a strălucit în domenii precum artele, campaniile sociale și umanitare, sportul, designul vestimentar, beauty, media. De-a lungul celor peste 10 ani de activitate de realizator și producător TV, fosta tenismenă a invitat în emisiunile ei personalități din toate domeniile. În 2010 a organizat prima ediție a Galei, ce reprezinta premiile emisiunii, votate an de an de telespectatori, prin rating și vizualizări.

  citeste tot

 • Jasmina, fiica lui Virgil Ianțu, promovează cea mai nouă colecție semnată de Andreea Raicu

  Jasmina, fiica lui Virgil Ianțu, promovează cea mai nouă colecție semnată de Andreea Raicu

  scris de Cristina Cojucar

  02 octombrie 2020 09:23

  La început de toamnă, Andreea Raicu lansează o colecție de hanorace cu mesaj. Și o face în colaborare cu una dintre cele mai frumoase tinere de la noi, fiica bunului său prieten Virgil Ianțu.

  citeste tot

 • AFTER WE COLLIDED/DUPA CE NE-AM CERTAT redeschide cinematografele din Romania!

  AFTER WE COLLIDED/DUPA CE NE-AM CERTAT redeschide cinematografele din Romania!

  scris de Cristina Cojucar

  08 septembrie 2020 10:50

  Ro Image se reîntoarce pe baricade, și redeschide cinematografele cu AFTER WE COLLIDED/DUPĂ CE NE-AM CERTAT, începând cu 11 septembrie.

  citeste tot

 • Adina Buzatu: „Am slăbit 8 kg și mi-am întărit imunitatea în timpul pandemiei Covid-19”

  Adina Buzatu: „Am slăbit 8 kg și mi-am întărit imunitatea în timpul pandemiei Covid-19”

  scris de Cristina Cojucar

  24 august 2020 14:16

  Motivul pentru care tot mai mulți oameni contactează boli din ce în ce mai grave, care nu existau pe vremea bunicilor sau părinților noștri, este dat astăzi de imunitatea scăzută din corpul nostru. Factorii de stres sau consumul unor produse alimentare lichide sau solide care nu mai respectă de mult parametrii optimi, se răsfrâng vizibil asupra stării noastre de sănătate.

  citeste tot

 • ANDRIES IN AER LIBER

  ANDRIES IN AER LIBER

  scris de Alina Soare

  11 august 2020 18:50

  In data de 12 septembrie 2020, Alexandru Andries aduce pe scena teatrului de vara "Mihai Eminescu" din Bucuresti spectacolul "ANDRIES IN AER LIBER". Dupa o pauza concertistica destul de mare, suntem convinsi ca revederea cu marele muzician este asteptata de toata lumea. Pentru a respecta legea in vigoare, numarul biletelor este limitat la 500. Asa ca va sfatuim sa va grabiti si sa achizitionati biletele dorite.

  citeste tot

 • „Cu aripi de Lumină” – un nou volum de poezii scris de profesorul universitar Dr.Ing. Gheorghe Amza

  „Cu aripi de Lumină” – un nou volum de poezii scris de profesorul universitar Dr.Ing. Gheorghe Amza

  scris de Andrada Parau

  23 iulie 2020 21:12

  În contextul actual, cultura reușește să răzbească, traversând orice graniță, iar Gheorghe Amza, fostul decan al Facultății de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universității Politehnice din București, a demonstrat acest lucru. Noul său volum de poezii, „Cu aripi de Lumină” a văzut recent lumina tiparului. Aceasta este a cincea carte după ce, în 2016, a lansat „Zbor frânt”, în 2017 – „Libertate ucisă”, în 2018 – „Un nou început” și în 2019 – „În miezul Luminii”.

  citeste tot

 • Ce ne provoaca suferinta in relatii?

  Ce ne provoaca suferinta in relatii?

  scris de Alina Soare

  15 iulie 2020 06:33

  În prezent, expresia „relație toxică” este folosită atât de des încât aproape că orice relație are un conflict mai mare ajunge să fie etichetată astfel. În cadrul relațiilor toxice, conexiunea și comunicarea dintre parteneri este deficitară sau lipsește, cel puțin unul dintre parteneri are un comportament dăunător sieși sau celuilalt, iar aceasta se concentrează pe nevoi, atașamente nesănătoase, șantaj, abuz, conflicte, tensiune etc.

  citeste tot

 • Dali, Picasso, Klimt, Matisse și Magritte, la București

  Dali, Picasso, Klimt, Matisse și Magritte, la București

  scris de Cristina Cojucar Toma

  12 iulie 2020 18:38

  O bogată colecție de peste 100 de piese de grafică semnate de cei mai renumiți pictori moderni ai lumii - Dali, Picasso, Magritte, Matisse, Modigliani sau Chagall, reprezentanțiai fenomenului artistic cunoscut sub numele de Școala de la Paris, este scoasă la vânzare în Micul Paris pe 14 iulie, dată care marchează totodată Ziua Națională a Franței.

  citeste tot

vedeta lunii

  Delia critică ipocrizia românilor

  Delia critică ipocrizia românilor

Click aici pentru arhiva: Vedeta lunii

funny

Click aici pentru arhiva: Faza zilei

concurs

Cum sa afisezi cea mai buna versiune a ta in timpul unei video conferinte

Meeting-urile online sunt noua realitate de la job și se pare că vor rămane în viața noastră mult timp de acum încolo. Este important să invătăm să ne punem cât mai frumos în evidentă în fața camerei web și să acordăm aceeași atenție stilistică unei întâlniri virtuale precum în cazul unui meeting în sala de ședințe. Compania de beauty FOREO ne împărtășește cele mai eficiente metode prin care să arătăm superb, dar în același timp profesional via online. participa

Click aici pentru arhiva: Concurs

aparitii in presa

SpyNews.ro - VIDEO / Gabi Lunca, declaratii in direct despre melodia pe care Loredana Groza i-a "furat-o"!

SpyNews.ro - VIDEO / Gabi Lunca, declaratii in direct despre melodia pe care Loredana Groza i-a "furat-o"!

afaceri de succes

Lansarea oficiala a echipei IMUNIS Dragons

Lansarea oficiala a echipei IMUNIS Dragons

Avem placerea sa va informam faptul ca astazi, 22 octombrie 2020, a avut loc evenimentul de lansare oficiala a echipei IMUNIS Dragons – prima echipa de Dragon Boat din Romania, formata exclusiv din supravietuitoare ale cancerului de san. IMUNIS Dragons este si prima astfel de echipa acreditata la nivel international de catre International Breast Cancer Paddlers Commission. Obiectivul este de a duce echipa la competitiile internationale de Dragon Boat din 2022 din Noua Zeelanda. Instagram @imunisassociation si @cosminagrigore

Click aici pentru arhiva: Afaceri de succes

magazin

magazin bijuterii

Magazin online popsockets ...

horoscop

horoscop

 • berbec

  CARIERA: Aveti intuitia ca, daca va insusiti cunostinte noi, chiar daca nu au de-a face direct cu profesia dumneavoastra, va vor imbogati sansele in cariera sau va vor transforma meseria intr-una mult mai interesanta decit pana acum. Datorita... Continuare horoscop zodia Berbec

 • taur

  CARIERA: Este posibil sa va confruntati cu o situatie noua la locul de munca, pentru care va veti implica trup si suflet. Mintea va va fi pusa la incercare, dar va veti descurca minunat. Anumite energii creatoare, care in ultimul timp au fost... Continuare horoscop zodia Taur

 • gemeni

  CARIERA: In luna mai, ati putea sa va faceti planuri pe termen lung, mai cu seama in ceea ce priveste viitorul profesional si posibilitatea de a va consolida pozitia financiara. Cultivati-va relatiile cu persoanele care va pot ajuta sa faceti... Continuare horoscop zodia Gemeni

 • rac

  CARIERA: Oricand pot aparea proiecte noi sau mai ample, in care sa va implicati cu placere. Indeplinirea lor cu succes poate aduce o promovare, ori va veti extinde domeniul de activitate intr-o directie legata de comunicare: marketing,... Continuare horoscop zodia Rac

 • leu

  CARIERA: Satisfactia muncii implinite creste in aceasta perioada. Culegeti roade pozitive pentru efortul depus pana acum, deci aveti motive de mandrie si bucurie. Un proiect v-a iesit ca la carte si primiti aprecieri sincere de la colaboratori. ... Continuare horoscop zodia Leu

 • fecioara

  CARIERA: Sunteti foarte muncitoare si constiincioasa, atenta la fiecare detaliu, de o precizie absolut remarcabila. Daca veti lucra in echipa, veti reusi sa impuneti ritmul dumneavoastra si celorlalti. BANI: Totul este stabil in plan financiar... Continuare horoscop zodia Fecioara

 • balanta

  CARIERA: Sunteti cam neatenta la serviciu, incercati sa faceti mai multe lucruri deodata, dar pentru ca sunteti cam imprastiata, riscati unele gafe infantile, de care nu veti fi foarte mandra, dar le veti putea repara prin simtul umorului care va... Continuare horoscop zodia Balanta

 • scorpion

  CARIERA: Sunteti coplesia de sarcinile profesionale din ce in ce mai complicate ce vi se distribuie de catre sefi. Unii colegi va sanctioneaza verbal (destul de dur), din cauza promisiunilor de care ati uitat. BANI: Manipulati sume mai mari decat... Continuare horoscop zodia Scorpion

 • sagetator

  CARIERA: Daca veti continua sa va apucati de mai multe lucruri in acelasi timp, cu siguranta nu veti duce nimic la bun sfarsit. Puterea de concentrare nu reprezinta punctul dumneavoastra forte in luna mai. BANI: Trebuie sa fiti foarte atenta si... Continuare horoscop zodia Sagetator

 • capricorn

  CARIERA: Sunteti mult mai capabila decat le permiteti celor din anturaj sa vada si mai ales sefilor. Acest comportament nu poate fi decat in defavoarea dumneavoastra. BANI: Nu dati bani oricui va cere si nu aveti incredere in persoane care par de... Continuare horoscop zodia Capricorn

 • varsator

  CARIERA: Veti fi martora, daca nu chiar actrita principala, intr-un eveniment de importanta majora pentru cariera dumneavoastra, deci veti primi vesti bune, noutati, vi se vor deschide niste perspective atragatoare. BANI: La capitolul finante ar... Continuare horoscop zodia Varsator

 • pesti

  CARIERA: Configuratia astrala din aceasta luna activeaza zona prestigiului social si va pot provoca sa va remarcati, sa va faceti cunoscut prin munca. Este stimulata activitatea intelectuala si aveti energie pentru a va educa, a invata si... Continuare horoscop zodia Pesti

vacanta de vedeta

Cele mai frumoase metropole europene de la malul mării

Cele mai frumoase metropole europene de la malul mării

A venit primăvara și ne simțim din nou plini de energie și suntem dornici să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Deja îți faci planurile pentru zilele frumoase pe care le vei petrece pe plajă la vară? Ai fugi un pic și în această primăvară într-un city break în Europa?

Click aici pentru arhiva: Vacanta de vedeta