revista presei

Replica Vedetelor

Singura publicatie din Romania care da vedetelor dreptul la replica

Replica Vedetelor Events

T_FISIER_DESTINATIE_IMPOSIBIL_DE_SCRIST_FISIER_DESTINATIE_IMPOSIBIL_DE_SCRIS

Cum se prepară cafeaua la rece? Află de la specialiști care este cea mai simplă metodă

scris de Andrada Parau 20 iunie 2022

În zilele călduroase tot mai mulți iubitori de cafea optează pentru varianta rece. Dacă vă place o cafea bună cu gheață vara, dar nu vă place felul în care este preparată de alții, nu vă rămâne decât o singură soluție: cafeaua la rece. Această metodă garantează de fiecare dată o ceașcă fină și rece de cafea.

Cum se prepară cafeaua la rece? Află de la specialiști care este cea mai simplă metodă

Cafeaua preparată la rece este un produs de bază în multe cafenele din întreaga lume, iar în sezonul cald este foarte solicitată. Această metodă de preparare cafelei este una dintre cele mai ușor de folosit acasă. Cu echipamentul potrivit și cunoștințele despre modul în care temperaturile scăzute afectează extracția, prepararea infuziei la rece este pe cât de simplă, pe atât de plină de satisfacții. Andrei Ianoși, barista și coffee specialist la boabepenisip.ro, ne dezvăluie câțiva pași pentru a obține o cafea rece perfectă, chiar la tine acasă!.

“Termenii „infuzare rece” și „cafea cu gheață” sunt uneori folosiți interschimbabil, deși acest lucru nu este corect. Aceasta ar putea fi o problemă în unele cafenele; cu excepția cazului în care clientul specifică exact metoda de preparare. Cafeaua cu gheață se prepară mult mai rapid decât varianta la rece, ceea ce are ca rezultat profiluri diferite de aromă. În general, preparatul la rece se extrage pe o perioadă de câteva ore, în timp ce cafeaua cu gheață se prepară în doar câteva minute. Din acest motiv mulți iubitori de cafea au ales să își pregătească acasă propria băutură rece. Prepararea cafelei la rece nu este un mare secret și nici nu necesită abilitățile unui barista! Nici măcar nu aveți nevoie de mult echipament special în afară de un recipient mare pentru prepararea cafelei, de o strecurătoare și desigur de o cafea de specialitate. Așadar, îndrăzniți și pregătiți cafea rece acasă!.”

Spre deosebire de espresso și cafeaua la filtru, infuzarea la rece necesită mai mult timp.  Acest lucru se datorează în mare parte faptului că extracția are loc la temperaturi mult mai scăzute, ceea ce înseamnă că este nevoie de mult mai mult timp pentru a extrage compușii aromatici din cafea.

Cum alegem cafeaua potrivită?

Pe lângă metoda de preparare, succesul unei cafele reci depinde în mod evident de bobele de cafea folosite. “Primul și cel mai important lucru sunt boabele de cafea.  Dacă vă doriți o cafea aromată și gustoasă, alegeți o cafea de specialitate culeasă manual, procesată natural și proaspat prăjită. Măcinați grosier cafeaua, o puteți face singur acasă sau de unde cumpărați boabele. Se amestecă cafeaua cu apa, apoi se lasă să se infuzeze peste noapte sau aproximativ 12 ore. În acest timp, cafeaua se infuzează încet în apă, creând o infuzie puternică, concentrată. A doua zi se strecoară și este gata de savurat.”, explică Andrei Ianoși, barista și coffee specialist.

Mulți consumatori asociază prepararea rece cu un profil de aromă mai dulce și mai fin, precum și cu o aciditate mai mică decât cafeaua fierbinte. „Băutura rece este adesea considerată ca având niveluri mai scăzute de aciditate sau arome mai fructate. Unii oameni cred că este mai concentrată și, deși acest lucru poate depinde de rețetă și raportul de diluție utilizat, nu este cazul întotdeauna. Majoritatea experților profesioniști în cafea recomandă să alegem cafeaua cultivată la altitudini mai joase. În același timp, unii sugerează să folosim boabele mai acide și mai fructate, cum ar fi cafeaua din Africa de Est. Cred însă că nu există o cafea care să nu fie potrivită pentru prepararea la rece. Depinde de ce arome vreți în ceașcă. Dar mai presus de toate, vă recomand să folosiți boabele de cafea pe care le iubiți!”.

Pe măsură ce tehnologia în industria cafelei a avansat, echipamentele de înaltă calitate pentru prepararea acesteia acasă, cum ar fi espressoarele, au devenit din ce în ce mai accesibile. Acest lucru înseamnă că putem reproduce acasă băuturi de calitate precum cele din cafenea. Inclusiv echipamentele de preparare la rece au devenit, de asemenea, mai accesibile, în mare parte datorită pandemiei și a creșterii rezultată a consumului de cafea la domiciliu.

“Mulți oameni au început să își pregateasa acasă cafeaua, deoarece vor să creeze o cafea rece de calitate. Dacă nu aveți acces la echipament, o presă franceză va funcționa la fel de bine. Puteți pregăti băutura așa cum doriți. Unii consumatori o prepară sub formă de concentrat care poate fi diluat prin adăugarea de apă sau diferite tipuri de lapte. Puteți ajusta concentrația cafelei preparate la rece, făcând-o mai puternică sau mai puțin puternică, în funcție de gust. Începeți cu o cană de cafea măcinată peste care adaugați 4 cani de apă. Veți obține o cafea destul de concentrată, dar perfectă pentru a putea fi turnată peste gheată, amestecată cu lapte sau ambele. Dacă raportul dintre cafea și apă nu este așa cum vă doriți, ajustați-l în sus sau în jos până când ajungeți la echilibrul perfect.”, continuă specialistul.

Tips & Tricks pentru o cafea rece perfectă!

Dacă sunteți gata să încercați acasă cafeaua rece, iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont:

-              Asigurați-vă că boabele de cafea sunt măcinate grosier: boabele care sunt măcinate foarte fin pot duce la o cafea suprainfuzata. Cafeaua ar trebui să aibe textura mălaiului sau chiar mai aspră.

-              Folosiți apa filtrată: acesta este valabil pentru tot ce ține de prepararea cafelei în general. Ceașca de cafea va avea o aroma mai curată și mai dulce dacă folosiți apa filtrată sau apa plată pentru a o prepara.

-              Procesul de preparare trebuie să fie de cel puțin 12 ore: cafeaua are nevoie de acest timp pentru a infuza complet apa. Strecurarea prea devreme vă poate oferi o ceașcă de cafea mai slabă. De asemenea, aveți grijă la infuzarea excesivă, care poate începe să extragă unele dintre acele arome amare pe care nu ni le dorim. Puteți încerca undeva la 15 ore, dar nu mai mult. Cafeaua poate fi lăsată în frigider sau în afara lui, timpul de macerare este același.

-              Dacă doriți o cafea complet nediluata, răciți preparatul final cu cuburi de gheață din cafea. Faceți cuburi de gheață din cafea și păstrați-le la congelator pentru zilele în care vreți să vă răcoriți cafeaua cu gheață!.

-              După preparare, păstrați cafeaua la rece: pentru a menține temperatura ideală, puteți opta pentru o cană de cafea de călătorie. Puteți pastra preparatul rece la frigider până la 14 zile.

“Consumatorii de cafea de specialitate se pot bucura de această metodă de preparare la rece datorită simplității sale. Desigur este și o oportunitate excelenta pentru consumatorii mai experimentați de a testa diferite tipuri de cafele. Această metodă de preparare a cafelei are și un beneficiu major și anume: infuzia lenta trage toată aroma grozavă din boabele de cafea, inclusiv cofeina și lasă în urmă majoritatea compușilor care pot da gustul amar și acru. Aceasta înseamnă că băutura preparată la rece este incredibil de fină și are un gust aproape dulce. Perfect pentru o cafea cu gheață!.”- Andrei Ianoși - barista și coffee specialist la boabepenisip.ro.

Emoția și personalitatea unei cafele desăvârșite încep cu o poveste. Prăjirea boabelor de cafea este deopotrivă o arta și o știință. Deosebirea între o cafea perfect prăjită și una prăjită neuniform constă în detalii fine, iar câteva secunde pot face diferența.  Dacă vă doriți un gust supreme optați pentru Metaphor Blend, un amestec de cafea de specialitate 100% Arabica, crescută la o altitudine de 1500 m, din zonele geografice Guatemala, Etiopia și Brazilia. Cafeaua este culeasă manual, procesată natural, iar amestecul este conceput special pentru a-ți oferi același gust pe parcursul întregului an. De asemenea, cafeaua este proaspăt prăjită după un profil special creat pentru a scoate tot ce este mai bun din cafea pe espressorul tău.  Descoperă gustul sublim al #MetaphorCoffee, pe boabepenisip.ro.

Indiferent de metoda aleasă, o cafea bună ne face ziua mai senină și vara mai frumoasă. Cafeaua la rece sau Cold Brew este cafeaua care a fost special concepută pentru a fi servită rece.

 

Preluarea oricarei informatii de pe acest site se poate face doar cu mentionarea cu link a sursei.

Trimite unui prieten

x

Comenteaza acest articol

 • Bucurie și filme bune la TIFF 2022, alături de Persil

  Bucurie și filme bune la TIFF 2022, alături de Persil

  scris de Alina Soare

  27 iunie 2022 11:05

  Mii de cinefili au poposit săptămâna aceasta la Cluj, unde are loc a XXI-a ediție a TIFF, cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. Atmosferă de poveste în orașul recent desemnat UNESCO City, la prima ediție a festivalului după ridicarea restricțiilor din ultimii doi ani, ceea înseamnă mai multe proiecții de film - povești legendare și filme în premieră absolută, mai multe activări și ateliere pentru cinefili, mai mulți prieteni dragi reuniți în jurul artei, păcii și armoniei.

  citeste tot

 • De ce aleg vedetele fotoliile de masaj în detrimentul masajului manual?

  De ce aleg vedetele fotoliile de masaj în detrimentul masajului manual?

  scris de Cristina Cojucar

  17 mai 2022 15:31

  În zilele noastre, fotoliul de masaj a devenit o necesitare din cauza stresului cotidian, multe ore de condus, dar și pentru economia timpului. Masajul este una dintre cele mai vechi tehnici de relaxare și revitalizare a organismului. Multitudinea de procedee și modalități de execuție ține de cultură și obiceiurile fiecărui popor. Astăzi e posibil să ai acasă la ține, la un singur buton distanță, toate această colecție de masaje. E dovedit că sesiunile de masaj contribuie la menținerea sănătății mentale, calitatea somnului, elasticitatea pielii, alungă stresul și oboseala.

  citeste tot

 • WTZ Technologies digitalizează jucătorii activi în economia reală din România

  WTZ Technologies digitalizează jucătorii activi în economia reală din România

  scris de Cristina Cojucar

  09 februarie 2022 06:42

  WTZ Technologies, este o companie relativ tânără construită în Romania și SUA din dorința de a valorifica și a demonstra excelența noii generații de programatori români, si care își propune sa acorde suportul pro-activ în direcția transformării digitale a companiilor de top din sectorul privat și de stat din Romania , în linie cu direcția solicitată de Uniunea Europeană pentru statele membre și atât de necesară în România.

  citeste tot

 • Experimentați îngrijirea avansată a spațiului periodontalcu noua periuță de dinți electrică reîncărcabilă Panasonic EW-DC12

  Experimentați îngrijirea avansată a spațiului periodontalcu noua periuță de dinți electrică reîncărcabilă Panasonic EW-DC12

  scris de Cristina Cojucar

  17 august 2021 13:10

  Noua periuță de dinți electrică reîncărcabilă Panasonic EW-DC12, dotată cu 3 funcții unice pentru îngrijirea optimă a spațiului periodontal, este companionul vostru perfect pentru rutina zilnică de îngrijire a dinților.

  citeste tot

 • Nora Seroussi, întâlnire surpriză cu Papa Francis

  Nora Seroussi, întâlnire surpriză cu Papa Francis

  scris de Cristina Cojucar

  10 iulie 2021 11:28

  Bine-cunoscuta femeie de afaceri Nora Seroussi, care a avut mereu acces la lumea fascinantă a filmului, la cel mai înalt nivel, mărturiseşte că a avut emoţii extraordinare la o recentă premieră ce a avut loc în Italia.

  citeste tot

 • Servicii all inclusive pentru pasionații de amenajări interioare

  Servicii all inclusive pentru pasionații de amenajări interioare

  scris de Andrada Parau

  28 iunie 2021 12:39

  Mult mai mult decât un simplu showroom de mobilă, Casa Magică Design este locul în care oricine se poate simţi cu adevărat special. Autenticitatea și eleganţa sunt caracteristicile conceptului de inspirație occidentală, iar fiecare pasionat de amenajări interioare poate descoperi articole destinate visului său. Atât pe site-ul www.casamagica.ro, cât și în showroomuri sunt disponibile opțiuni ce poartă semnătura unor branduri celebre în design-ul internațional.

  citeste tot

 • Annes lanseaza "Rănile.." la ieșirea din pandemie

  Annes lanseaza "Rănile.." la ieșirea din pandemie

  scris de Cristina Cojucar

  24 iunie 2021 23:34

  Cum muzica este oglinda tuturor emoțiilor si frământarilor noastre artista a stocat propriile trăiri din această pandemie într-o nouă piesă "Rănile..."

  citeste tot

 • Ce dotări trebuie să includă o casă la cheie pe timp de pandemie?

  Ce dotări trebuie să includă o casă la cheie pe timp de pandemie?

  scris de Andrada Parau

  17 mai 2021 12:25

  Criza curentă generată de pandemia de COVID-19 îi determină pe mulți dintre români să se gândească de două ori înainte de a achiziționa o nouă locuință. Însă specialiștii spun că perioada este propice, deoarece există pe piață multe oportunități de finanțare ori reduceri de preț. De asemenea, trendul de #WFH (work from home) va continua și în acest an, dar și după ce lumea se va obișnui cu noua normalitate, iar apartamentul va căpăta o dublă utilizare: loc de relaxare și birou. Amenajările interioare joacă în acest caz un rol important pentru că spațiul nu trebuie încărcat excesiv cu mobilă și decorațiuni inutile.

  citeste tot

 • Acum te poți bucura de băuturile pe bază de lapte și cafea chiar dacă ai intoleranță la lactoză

  Acum te poți bucura de băuturile pe bază de lapte și cafea chiar dacă ai intoleranță la lactoză

  scris de Cristina Cojucar

  11 mai 2021 11:31

  HELL ENERGY își extinde gama de băuturi pe bază de lapte și cafea - Energy Coffee - cu două noi sortimente. Brandul de băuturi gata preparate pe bază de lapte și cafea, care a intrat pe piața din România în 2019 lansează două noi produse, respectiv Energy Coffee Coconut, dedicat celor cu sensibilitate sau intoleranță la lactoză și Energy Coffee Double Espresso, ideal pentru iubitorii gustului intens de cafea.

  citeste tot

 • Elis Pavaje, 30 de ani de la înființare Povestea celei mai mari companii de prefabricate din beton din România

  Elis Pavaje, 30 de ani de la înființare Povestea celei mai mari companii de prefabricate din beton din România

  scris de Cristina Cojucar

  11 mai 2021 10:11

  Elis Pavaje aniversează anul acesta 30 de ani de la înființare, fiind cea mai longevivă și în același timp, cea mai mare companie de producție din domeniul prefabricatelor din beton, din România. „Suntem foarte mândri că în cele trei decenii am reușit să păstrăm valorile cu care am pornit la drum: respectul pentru clienți, angajați și comunitate și atenția pentru menținerea calității. În 1991 eram la început de drum, acum încă nu suntem nici la jumătate, mai avem multe de dezvoltat, perfecționat, inovat. Avem încredere în ceea ce am construit împreună și ne dorim ca ambiția si determinarea celor care lucrează în această companie sa rămână un reper și în viitor” a menționat Emil Gota, directorul general al companiei.

  citeste tot

vedeta lunii

  Delia critică ipocrizia românilor

  Delia critică ipocrizia românilor

Click aici pentru arhiva: Vedeta lunii

funny

Click aici pentru arhiva: Faza zilei

concurs

Replica Vedetelor Events si Asevi iti rasplatesc fidelitatea!

Detergentii ASEVI au o formula concentrata care curata orice fel de suprafata, atat in baie cat si in bucatarie sau in celelalte incaperi. Mirosul lor unic este placut si de durata, personalizandu-ti elegant casa! CONDITII DE PARTICIPARE: participa

Click aici pentru arhiva: Concurs

aparitii in presa

SpyNews.ro - VIDEO / Gabi Lunca, declaratii in direct despre melodia pe care Loredana Groza i-a "furat-o"!

SpyNews.ro - VIDEO / Gabi Lunca, declaratii in direct despre melodia pe care Loredana Groza i-a "furat-o"!

afaceri de succes

De ce aleg vedetele fotoliile de masaj în detrimentul masajului manual?

De ce aleg vedetele fotoliile de masaj în detrimentul masajului manual?

În zilele noastre, fotoliul de masaj a devenit o necesitare din cauza stresului cotidian, multe ore de condus, dar și pentru economia timpului. Masajul este una dintre cele mai vechi tehnici de relaxare și revitalizare a organismului. Multitudinea de procedee și modalități de execuție ține de cultură și obiceiurile fiecărui popor. Astăzi e posibil să ai acasă la ține, la un singur buton distanță, toate această colecție de masaje. E dovedit că sesiunile de masaj contribuie la menținerea sănătății mentale, calitatea somnului, elasticitatea pielii, alungă stresul și oboseala.

Click aici pentru arhiva: Afaceri de succes

magazin

magazin bijuterii

Magazin online popsockets ...

horoscop

horoscop

 • berbec

  CARIERA: Aveti intuitia ca, daca va insusiti cunostinte noi, chiar daca nu au de-a face direct cu profesia dumneavoastra, va vor imbogati sansele in cariera sau va vor transforma meseria intr-una mult mai interesanta decit pana acum. Datorita... Continuare horoscop zodia Berbec

 • taur

  CARIERA: Este posibil sa va confruntati cu o situatie noua la locul de munca, pentru care va veti implica trup si suflet. Mintea va va fi pusa la incercare, dar va veti descurca minunat. Anumite energii creatoare, care in ultimul timp au fost... Continuare horoscop zodia Taur

 • gemeni

  CARIERA: In luna mai, ati putea sa va faceti planuri pe termen lung, mai cu seama in ceea ce priveste viitorul profesional si posibilitatea de a va consolida pozitia financiara. Cultivati-va relatiile cu persoanele care va pot ajuta sa faceti... Continuare horoscop zodia Gemeni

 • rac

  CARIERA: Oricand pot aparea proiecte noi sau mai ample, in care sa va implicati cu placere. Indeplinirea lor cu succes poate aduce o promovare, ori va veti extinde domeniul de activitate intr-o directie legata de comunicare: marketing,... Continuare horoscop zodia Rac

 • leu

  CARIERA: Satisfactia muncii implinite creste in aceasta perioada. Culegeti roade pozitive pentru efortul depus pana acum, deci aveti motive de mandrie si bucurie. Un proiect v-a iesit ca la carte si primiti aprecieri sincere de la colaboratori. ... Continuare horoscop zodia Leu

 • fecioara

  CARIERA: Sunteti foarte muncitoare si constiincioasa, atenta la fiecare detaliu, de o precizie absolut remarcabila. Daca veti lucra in echipa, veti reusi sa impuneti ritmul dumneavoastra si celorlalti. BANI: Totul este stabil in plan financiar... Continuare horoscop zodia Fecioara

 • balanta

  CARIERA: Sunteti cam neatenta la serviciu, incercati sa faceti mai multe lucruri deodata, dar pentru ca sunteti cam imprastiata, riscati unele gafe infantile, de care nu veti fi foarte mandra, dar le veti putea repara prin simtul umorului care va... Continuare horoscop zodia Balanta

 • scorpion

  CARIERA: Sunteti coplesia de sarcinile profesionale din ce in ce mai complicate ce vi se distribuie de catre sefi. Unii colegi va sanctioneaza verbal (destul de dur), din cauza promisiunilor de care ati uitat. BANI: Manipulati sume mai mari decat... Continuare horoscop zodia Scorpion

 • sagetator

  CARIERA: Daca veti continua sa va apucati de mai multe lucruri in acelasi timp, cu siguranta nu veti duce nimic la bun sfarsit. Puterea de concentrare nu reprezinta punctul dumneavoastra forte in luna mai. BANI: Trebuie sa fiti foarte atenta si... Continuare horoscop zodia Sagetator

 • capricorn

  CARIERA: Sunteti mult mai capabila decat le permiteti celor din anturaj sa vada si mai ales sefilor. Acest comportament nu poate fi decat in defavoarea dumneavoastra. BANI: Nu dati bani oricui va cere si nu aveti incredere in persoane care par de... Continuare horoscop zodia Capricorn

 • varsator

  CARIERA: Veti fi martora, daca nu chiar actrita principala, intr-un eveniment de importanta majora pentru cariera dumneavoastra, deci veti primi vesti bune, noutati, vi se vor deschide niste perspective atragatoare. BANI: La capitolul finante ar... Continuare horoscop zodia Varsator

 • pesti

  CARIERA: Configuratia astrala din aceasta luna activeaza zona prestigiului social si va pot provoca sa va remarcati, sa va faceti cunoscut prin munca. Este stimulata activitatea intelectuala si aveti energie pentru a va educa, a invata si... Continuare horoscop zodia Pesti

vacanta de vedeta

Cele mai frumoase metropole europene de la malul mării

Cele mai frumoase metropole europene de la malul mării

A venit primăvara și ne simțim din nou plini de energie și suntem dornici să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Deja îți faci planurile pentru zilele frumoase pe care le vei petrece pe plajă la vară? Ai fugi un pic și în această primăvară într-un city break în Europa?

Click aici pentru arhiva: Vacanta de vedeta