revista presei

Replica Vedetelor

Singura publicatie din Romania care da vedetelor dreptul la replica

Replica Vedetelor Events

T_FISIER_DESTINATIE_IMPOSIBIL_DE_SCRIST_FISIER_DESTINATIE_IMPOSIBIL_DE_SCRIS

Sonia Marta lansează cartea “Bucharest City Tour, A Trip with Sonia”

scris de Andrada Parau 01 iunie 2020

“Bucharest City Tour, A Trip with Sonia”, este o carte pentru copii scrisă în limba engleză, a uneia dintre cele mai tinere autoare din România, Sonia Marta, care la numai 12 ani este deja la a treia sa experiență editorială.

Sonia Marta lansează cartea “Bucharest City Tour, A Trip with Sonia”

Pe parcursul cărții puteți urmări călătoria a trei prietene ce merg în excursie cu școala cu Bucharest City Tour, descoperind multe monumente pe traseu, învățând lucruri noi despre unele dintre cele mai frumoase obiective turistice pe care Bucureștiul vi le poate oferi. Învățând acum online, acasă, Sonia a avut timp să finalizeze acest proiect și s-a decis să meargă chiar mai departe și să susțină Fundația Comunitară București. În acest fel ea dorește ca peste ani, când se va gândi la această perioadă, să își aducă aminte că întotdeauna o situație dificilă poate să aducă ceva bun, dacă ești creativ.

“Bucharest City Tour, A Trip with Sonia” susține Fondul de Urgență constituit de Fundația Comunitară București pentru persoanele și comunitățile ce sunt vulnerabile datorită pandemiei COVID-19, donând 10% din profit.

Pe lângă ajutorul necesar pentru spitale, este nevoie și de susținerea persoanelor în vârstă sau a familiilor vulnerabile. Fondul acoperă produse de igienă și sanitare, medicamente pentru bolile cronice, îngrijirea corespunzătoare în adăposturile permanente sau temporare sau alte produse de protecție împotriva contaminării cu virusul COVID-19.

Sonia Marta a fost implicată în diferite proiecte de strângere de fonduri pentru diferite ONG-uri la școala la care studiază, International British School of Bucharest, și speră să reușească de această dată să aibă un impact mai mare, proiectul având ca susținători artiști din întreaga lume. Ea invită românii dar și străinii să se alăture acestei inițiative, astfel încât mesajul ei să ajungă la cât mai multe persoane, descoperind în același timp și obiectivele turistice și culturale minunate pe care le puteți vizita în București. Acesta nu este doar un proiect despre București, ci și unul pentru București.

Marinela Cojocaru – UK, Pierre Maubouche – Franța, Tyler Hyrchuk – Canada, Lina Sinuan – Singapore, Yukiko Fujimura – Japonia, Julie Fogerson – US, Romy Hooper – Noua Zeelandă, Aysel Salmanova – Azerbaidjan și Luca Massaroli – Italia s-au alăturat acestei inițiative și susțin cauza propusă. Astfel, oriunde în lume, profesorii de limba engleză pot organiza o lecție interactivă despre București.

“Sonia este o domnișoară foarte deșteaptă, creativă și pe care o îndrăgești imediat ce o cunoști. În zilele acestea, când copiii petrec cel mai mult timp cu jocurile video sau vizitează mall-urile, ea citește cărți, se bucură de operă și scrie. Și scrie chiar extraordinar! Cred că visul ei – acela de a deveni o scriitoare de succes – se va realiza foarte curând. Cu siguranță multe familii se vor alătura excursiei sale și vor descoperi sau chiar redescoperi cu încântare Bucureștiul și obiectivele turistice propuse de ea, așa cum și ea s-a bucurat de ele vizitându-le cu prietenii, cu familia sau cu colegii de la școală.” spune Oana Ionașcu, redactorul cărții.

Cartea în limba engleză poate fi cumpărată online de pe eMAG, iar varianta e-book de pe eMAG și Google Play Books. În curând vor fi lansate și versiunile în limba română, italiană și franceză ca e-book. În acest fel cărțile vor fi disponibile oriunde, oricui dorește să călătorească virtual pe străzile Bucureștiului, până vor veni să viziteze orașul. Cartea se va regăsi și în rețeaua Autograf atunci când magazinele se vor deschide.

Sonia Marta este o fetiță plină de energie, foarte creativă și dedicată pasiunilor sale: scrisul și cititul. Talentul scriitoricesc l-a descoperit la clubul de lectură de la International British School of Bucharest, unde este elevă de la vârsta de 4 ani. Întâlnirile organizate la școală cu scriitori români și străini au fascinat-o de mică, făcând-o să își dorească, la rândul ei, să poată inspira alți copii.

A publicat prima sa carte la vârsta de 10 ani, pe 1 iunie 2018. De atunci, a organizat sesiuni de lectură cu peste 1000 de copii la grădinițe și școli din București pentru a putea discuta despre scriere și poezii cu aceștia, dar și pentru a promova cititul și importanța acestui act în formarea identitară și în creșterea încrederii în sine. Acum scrie în limba engleză, a publicat The Rapping Astronaut în Aprilie 2020 și are multe alte proiecte în lucru, scriind lunar și pentru revista The International Voice, revista școlii International British School of Bucharest. Activitățile ei preferate în timpul liber sunt lectura, scrisul, și pe lângă acestea călătoriile, îi place să gătească și să vizioneze filme. Este foarte recunoscatoare profesorilor ei de la IBSB care au susținut-o de mică, ea având deja 8 ani în această comunitate internațională care a format-o.

Sonia va susține sesiuni de lectură online cu ocazia lansării carților ei până când va fi posibil să îi viziteze din nou pe cei mici la gradiniță sau la școală. Ea vă invită să urmăriți proiectele ei editoriale și implicarea în comunitate și pe paginile de Facebook, Instagram și Twiter Sonia_Marta_Author.

Adriana Repede completează povestea Soniei Marta cu ilustrații frumoase, realizate în culori proaspete și însorite.

Adriana este cunoscută pentru o vastă educație și experiență profesională, având o carieră de peste 20 de ani de antreprenoriat în educație, ca Award-Winning Success Trainer și Coach. Deține peste 20 de premii și recunoașteri naționale și internaționale, dar este apreciată și ca o adevărată cunoscătoare, promotoare și iubitoare de luxury, artă și pictură.

Din pasiune pentru artă și creativitate, în aprilie 2017 a lansat Adria Arte, un brand românesc de design contemporan, ce promovează arta și cultura, o adevarată performanță în crearea de colecții luxury de eșarfe și cadouri corporate, inspirate de mari artiști și de locurile frumoase din întreaga lume.

Inspirată de ilustrațiile create pentru cartea Soniei Marta, Bucharest City Tour, A Trip with Sonia, Adriana pregătește lansarea unei noi colecții, denumită Mon Bucarest – Mon Petit Paris.

Pentru noutăți sunteți invitați să urmăriți pagina de Instagram Adria Arte.

Mulțumim partenerilor care au contribuit la realizarea acestui proiect: Grădinariu, Adria Arte, International British School of Bucharest, Today Advertising și Fundația Comunitară București.


 

Iată ce spun primii cititori ai poveștii “Bucharest City Tour, A Trip with Sonia”: 

“O poveste foarte frumos scrisă și ilustrată, ce dezvăluie o călătorie magică în București. Sonia și prietenii ei ne ghidează într-un tur al orașului, povestindu-ne multe lucruri interesante despre atracțiile turistice întâlnite pe drum!” – Laura Hawkins, International British School of Bucharest, Head of Creative Arts, Marea Britanie

“O poveste scrisă din inimă, însă incredibil de informativă despre frumosul oraș București, ce așteaptă să fie descoperit. O carte ce trebuie citită de oricine își dorește să viziteze Bucureștiul.” – Jack Oldham, International British School of Bucharest, Profesor, Marea Britanie

“O carte scrisă cu pasiune și ilustrată memorabil. O carte ce merită prețuită despre București, un oraș cosmopolit pe care îl iubesc.” – Giuliana Arena, Scriitoare, Italia

“Când am venit în București pentru prima dată am căutat o carte ca aceasta să explic copiilor mei mai multe despre noul oraș în care urma să ne mutăm. O adevărată încântare să o citesc acum, după doi ani de când suntem aici.” – Daria Dietrich, Freelancer, Rusia

Preluarea oricarei informatii de pe acest site se poate face doar cu mentionarea cu link a sursei.

Trimite unui prieten

x

Comenteaza acest articol

 • Rowenta Explorer S60 – cel mai subtire aspirator robot 4 in 1 care performeaza oriunde

  Rowenta Explorer S60 – cel mai subtire aspirator robot 4 in 1 care performeaza oriunde

  scris de Cristina Cojucar Toma

  26 iunie 2020 12:26

  Smart robots, smart technology, smart way of living. Transforma-ti locuinta intr-o casa inteligenta! Iti prezentam seria Rowenta Explorer, cea mai noua gama de aspiratoare robot. Deleaga curatenia si bucura-te de libertate cucel mai subtire home gadget 4 in 1 de la Rowenta.

  citeste tot

 • PRIMELE LACURI DE UNGHII SALLY HANSEN100% VEGANE

  PRIMELE LACURI DE UNGHII SALLY HANSEN100% VEGANE

  scris de Cristina Cojucar

  13 mai 2020 21:58

  Sally Hansen,liderpe piațacosmeticelor de îngrijire a unghiiloracasă, lansează o nouăgamărevoluționară de produse, care pune la dispozițiatuturorlacuri de unghii clean.

  citeste tot

 • Copiii și adolescenții pot învăța programare acasă cu ajutorul cursurilor online Logiscool

  Copiii și adolescenții pot învăța programare acasă cu ajutorul cursurilor online Logiscool

  scris de Cristina Cojucar

  30 aprilie 2020 14:55

  Logiscool România, parte a Școlii Internaționale de Programare pentru Copii și Adolescenți, cu 35 de centre educative la nivel național, își extinde portofoliul de servicii în mediul virtual și lansează cursuri online de programare predate live de către instructori, în sistem de videoconferință. Astfel, copiii și adolescenții vor putea învăța, stând acasă, bazele programării într-un mod simplu, interactiv și distractiv. Sesiunile live sunt disponibile atât pentru elevii de pe întreg teritoriul țării, cât și celor din afara granițelor, precum Republica Moldova, Italia sau Germania. Cursurile predate exclusiv online sunt un serviciu nou, creat în contextul actual.

  citeste tot

 • Farmec a demarat producția de biocide

  Farmec a demarat producția de biocide

  scris de Cristina Cojucar

  29 aprilie 2020 14:32

  Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a început producția de biocide pentru uz personal și medical. Urmând recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, dezinfectanții au ca substanță activă alcoolul în proporție de minim 70%. În urma testelor de laborator, compania a obținut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, avize care atestă acțiunea virucidă, bactericidă și fungicidă a produselor. Pe lângă eficiența și acțiunea rapidă demonstrate, dezinfectanții sunt plăcuți la utilizare, au un miros agreabil și sunt siguri pentru sănătatea populației și a mediului.

  citeste tot

 • Romanian Design Week 2020lansează KIDS LOVE DESIGN

  Romanian Design Week 2020lansează KIDS LOVE DESIGN

  scris de Cristina Cojucar

  05 martie 2020 19:24

  În premieră, ediția a opta a Romanian Design Week va include, anul acesta, și o secțiune special dezvoltată pentru copii, KIDS LOVE DESIGN. Aceasta va reuni o serie de activitățiprin care cei mici, dar și părinții acestora, vor putea experimenta lumea designului și a arhitecturii: o expozițieloc de joacă, untârg de design, dar și tururi ghidate, ateliere și workshopuri.

  citeste tot

 • O prima categorie de bilete pentru concertul Alexandru Andries din 10 aprilie este sold out

  O prima categorie de bilete pentru concertul Alexandru Andries din 10 aprilie este sold out

  scris de Cristina Cojucar

  28 februarie 2020 16:30

  Alexandru Andries revine pe scena din Hard Rock Cafe in data de 10 aprilie 2020, la fix un an de la primul concert sustinut in acest loc. Show-ul a fost tinut cu casa inchisa.

  citeste tot

 • Bruce Willis va juca alături de Zuleyka Rivera în cel mai recent spot TV pentru brandul HELL ENERGY

  Bruce Willis va juca alături de Zuleyka Rivera în cel mai recent spot TV pentru brandul HELL ENERGY

  scris de Cristina Cojucar

  28 februarie 2020 15:49

  HELL ENERGY, brandul de băuturi energizante cunoscut la nivel mondial, care a colaborat și în trecut cu Bruce Willis, a decis să continue pentru încă doi ani acest parteneriat.

  citeste tot

 • Colecția Pacea a depășit estimările casei de licitații

  Colecția Pacea a depășit estimările casei de licitații

  scris de Cristina Cojucar

  07 februarie 2020 22:22

  Lucrări din prestigioasa colecție de artăIon și Lucrezia Pacea au înregistrat rezultate spectaculoase, peste maxima estimării realizatăde Casa de Licitații. Recordurile au fost stabilite în cadrul licitației colecției de artă Lucrezia și Ion Pacea din 4 februarie.

  citeste tot

 • Violonistul David Garrett salută fanii din România!

  Violonistul David Garrett salută fanii din România!

  scris de Cristina Cojucar Toma

  07 februarie 2020 22:08

  Turneul „Unlimited Live”,în cadrul căruiacelebrul violonist David Garrettsărbătoreștezece ani de crossover alături de fanii din întreaga lume, include două concerte spectaculoase în țara noastră, programate pe 21 octombrie, la Sala Palatului din București și pe 23 octombrie, la BT Arena din Cluj-Napoca.

  citeste tot

 • Zile linistite si fara dureri cu electrostimulatoarele OMRON

  Zile linistite si fara dureri cu electrostimulatoarele OMRON

  scris de Cristina Cojucar Toma

  04 februarie 2020 15:25

  Stim... atunci cand durerile apar, buna dispozitie si energia iti sunt afectate. De spate, incheieturi sau din cauza sezonului rece, durerile pot persista chiar luni de zile.

  citeste tot

vedeta lunii

  Delia critică ipocrizia românilor

  Delia critică ipocrizia românilor

Click aici pentru arhiva: Vedeta lunii

funny

Click aici pentru arhiva: Faza zilei

concurs

Replica Vedetelor Events si Asevi iti rasplatesc fidelitatea!

Detergentii ASEVI au o formula concentrata care curata orice fel de suprafata, atat in baie cat si in bucatarie sau in celelalte incaperi. Mirosul lor unic este placut si de durata, personalizandu-ti elegant casa! CONDITII DE PARTICIPARE: participa

Click aici pentru arhiva: Concurs

aparitii in presa

SpyNews.ro - VIDEO / Gabi Lunca, declaratii in direct despre melodia pe care Loredana Groza i-a "furat-o"!

SpyNews.ro - VIDEO / Gabi Lunca, declaratii in direct despre melodia pe care Loredana Groza i-a "furat-o"!

afaceri de succes

Frumusețea care nu se demodează în timp

Frumusețea care nu se demodează în timp

O nouă colecție pentru femei și bărbați care ilustrează frumusețea pantofilor - NEO NUDE, de la ECCO Leather – o tăbăcire vegetală a pielii care își schimbă înfățișarea în timp, oferindu-i acesteia un aspect natural și unic.

Click aici pentru arhiva: Afaceri de succes

magazin

magazin bijuterii

Magazin online popsockets ...

horoscop

horoscop

 • berbec

  CARIERA: Aveti intuitia ca, daca va insusiti cunostinte noi, chiar daca nu au de-a face direct cu profesia dumneavoastra, va vor imbogati sansele in cariera sau va vor transforma meseria intr-una mult mai interesanta decit pana acum. Datorita... Continuare horoscop zodia Berbec

 • taur

  CARIERA: Este posibil sa va confruntati cu o situatie noua la locul de munca, pentru care va veti implica trup si suflet. Mintea va va fi pusa la incercare, dar va veti descurca minunat. Anumite energii creatoare, care in ultimul timp au fost... Continuare horoscop zodia Taur

 • gemeni

  CARIERA: In luna mai, ati putea sa va faceti planuri pe termen lung, mai cu seama in ceea ce priveste viitorul profesional si posibilitatea de a va consolida pozitia financiara. Cultivati-va relatiile cu persoanele care va pot ajuta sa faceti... Continuare horoscop zodia Gemeni

 • rac

  CARIERA: Oricand pot aparea proiecte noi sau mai ample, in care sa va implicati cu placere. Indeplinirea lor cu succes poate aduce o promovare, ori va veti extinde domeniul de activitate intr-o directie legata de comunicare: marketing,... Continuare horoscop zodia Rac

 • leu

  CARIERA: Satisfactia muncii implinite creste in aceasta perioada. Culegeti roade pozitive pentru efortul depus pana acum, deci aveti motive de mandrie si bucurie. Un proiect v-a iesit ca la carte si primiti aprecieri sincere de la colaboratori. ... Continuare horoscop zodia Leu

 • fecioara

  CARIERA: Sunteti foarte muncitoare si constiincioasa, atenta la fiecare detaliu, de o precizie absolut remarcabila. Daca veti lucra in echipa, veti reusi sa impuneti ritmul dumneavoastra si celorlalti. BANI: Totul este stabil in plan financiar... Continuare horoscop zodia Fecioara

 • balanta

  CARIERA: Sunteti cam neatenta la serviciu, incercati sa faceti mai multe lucruri deodata, dar pentru ca sunteti cam imprastiata, riscati unele gafe infantile, de care nu veti fi foarte mandra, dar le veti putea repara prin simtul umorului care va... Continuare horoscop zodia Balanta

 • scorpion

  CARIERA: Sunteti coplesia de sarcinile profesionale din ce in ce mai complicate ce vi se distribuie de catre sefi. Unii colegi va sanctioneaza verbal (destul de dur), din cauza promisiunilor de care ati uitat. BANI: Manipulati sume mai mari decat... Continuare horoscop zodia Scorpion

 • sagetator

  CARIERA: Daca veti continua sa va apucati de mai multe lucruri in acelasi timp, cu siguranta nu veti duce nimic la bun sfarsit. Puterea de concentrare nu reprezinta punctul dumneavoastra forte in luna mai. BANI: Trebuie sa fiti foarte atenta si... Continuare horoscop zodia Sagetator

 • capricorn

  CARIERA: Sunteti mult mai capabila decat le permiteti celor din anturaj sa vada si mai ales sefilor. Acest comportament nu poate fi decat in defavoarea dumneavoastra. BANI: Nu dati bani oricui va cere si nu aveti incredere in persoane care par de... Continuare horoscop zodia Capricorn

 • varsator

  CARIERA: Veti fi martora, daca nu chiar actrita principala, intr-un eveniment de importanta majora pentru cariera dumneavoastra, deci veti primi vesti bune, noutati, vi se vor deschide niste perspective atragatoare. BANI: La capitolul finante ar... Continuare horoscop zodia Varsator

 • pesti

  CARIERA: Configuratia astrala din aceasta luna activeaza zona prestigiului social si va pot provoca sa va remarcati, sa va faceti cunoscut prin munca. Este stimulata activitatea intelectuala si aveti energie pentru a va educa, a invata si... Continuare horoscop zodia Pesti

vacanta de vedeta

Cele mai frumoase metropole europene de la malul mării

Cele mai frumoase metropole europene de la malul mării

A venit primăvara și ne simțim din nou plini de energie și suntem dornici să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Deja îți faci planurile pentru zilele frumoase pe care le vei petrece pe plajă la vară? Ai fugi un pic și în această primăvară într-un city break în Europa?

Click aici pentru arhiva: Vacanta de vedeta