Michelle Nedelcu și fiica sa Mayra - două generații pe urmele succesului: “ Îmi place să excelez, este o calitate nativă”
scris de Andrada Parau 06 martie 2023
Conturăm astăzi o poveste de succes despre o femeie pe care o putem considera sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să ajungă la potențialul maxim. Michelle Nedelcu este exemplul de femeie pentru care barierele există doar pentru a fi doborâte, iar în peisajul unei Xena se conturează o familie în sânul căreia își găsește pacea și sensul, motivația și puterea. O familie care o completează în acest puzzle al vieții. Așa am cunoscut-o pe Michelle, femeie, mamă, antreprenoare și motivația în adevăratul sens al cuvântului.
Într-o lume în care echilibrul dintre carieră și familie pare adesea imposibil de atins, Michelle Nedelcu este un exemplu de succes și unitate, arătând că cele două pot coexista în armonie pentru a crea o viață împlinită și satisfăcătoare.
Între hiperactivitate, creativitate și adaptabilitate, viața lui Michelle Nedelcu se situează la granița dintre cine este ea ca femeie, om de succes și cine este ea ca mamă, contraintuitiv pentru mulți, formând un tot unitar.
Michelle Nedelcu ne inspiră prin povestea sa, care nu este doar despre succesul în carieră, ci și despre viața de familie. Prin integrarea armonioasă a celor două aspecte, ea demonstrează că reușita poate fi definită în termeni mai largi decât performanța profesională și ne dă ocazia să o cunoaștem pe fiica sa Mayra, o tânără domnișoară care își alege cu pași siguri drumul în lumea artei și a frumosului: modellingul.
Michelle Nedelcu, povestea unei femei cu o inteligență superioară: “ Îmi place să excelez, este o calitate nativă”
Michelle Nedelcu este o femeie de succes, specializată în psihonutriție, cunoscută pentru IQ-ul său impresionant, care depășește 132. Ceea ce o face cu adevărat specială este modul în care și-a construit cariera și viața, urmărind mereu să fie în contact cu sine însăși, dar și cu nevoile celor din jurul ei: “Cel mai mult cred că m-au ajutat factorii genetici, am primit o formulă ‘magică’ care mi-a simplificat foarte mult evoluția. Începând de la coeficientul de inteligență care este peste 132, până la adaptabilitatea mea, iar asta cred că se datorează și structurii mele cerebrale, fiind ambidextră și având ambele emisfere active. Asta mi-a permis să îmi accesez în același timp atât latura creativă cât și cea analitică. Și aș mai avea de adăugat și minusurile pe care le-am făcut plusuri, respectiv unul din diagnosticele mele a fost tulburare afectivă bipolară. Am știut să mă folosesc de hiperactivitate, creativitate, lipsa de nevoie de a dormi mai mult de 2-4 ore pe noapte. Toate acestea mi-au simplificat considerabil cariera, dar în același timp mi-au complicat viață. Nu știu cum altfel aș fi reușit cu 3 copii, 8 animale, să fac două facultăți în paralel (Psihologie și Drept), formări profesionale și să fiu șefa de promoție cu 10 pe linie. Îmi place să excelez, este o calitate nativă”, povestește Michelle Nedelcu.
Cum te-ai descrie în câteva cuvinte, altfel decât te știu oamenii până în prezent?
“Nu cred că ar fi prea multe de zis, ținând cont de faptul că sunt ceva ani de când îmi aștern gândurile, emoțiile, succesul și în general viață pe rețelele de socializare. În calitate de psiholog, mi-am dorit să schimb ceva, să leg oamenii și să le arăt că fiecare dintre noi are momente mai bune sau mai puțin bune. Din păcate, societatea și oamenii ne inoculează ideea unor vieți perfecte care de fapt nu există, iar asta, de cele mai multe ori au că drept urmare demotivația, dezamăgirea și eșecul. Sunt o persoană complexă, proactivă și cu o empatie cognitivă superioară la care am muncit din greu până la vârstă de 34 de ani”, spune Michelle Nedelcu.
Aflăm de la Michelle că a fost mereu diferită, cu un set de algoritmi care o făceau greu de înțeles și de adaptat încă de mică într-o lume care îi limita ascensiunea, într-o societate căriea îi place să vadă tot ce nu ai. Ea este de părere că destinul i-a oferit liberul arbitru de a-și îndeplini misiunea și că așteptările nu au jucat un rol important în cariera ei. În schimb, și-a trasat mereu obiective clare, adaptate la posibilitățile pe care le are.
Făcând pași în timp, descoperim că a crescut în mijlocul unei familii simple, dar complexe, și a știut dintotdeauna că este născută pentru a câștiga și că va schimba lumea, sau cel puțin o parte din ea. Timpul și-a urmat cursul, iar ea avea să treacă de-a lungul vieții prin numeroase schimbări sub presiunea cărora s-a transformat.
Prin ochii adultului de astăzi, cum ai descrie-o pe fetița Michelle?
“Fetița Michelle a fost diferită, de fapt a fost născută cu algoritmi diferiți, greu de înțeles, de altfel, și de ajustat. Provine dintr-o familie simplă, dar în același timp complexă. Fetiță Michelle a știut dintotdeauna faptul că e născută că să câștige și ea va schimba lumea sau cel puțin o parte din ea. Nu există foarte multe diferențe între copilul și adultul din mine, am păstrat nuanța aceea de imaturitate și un motto al copilăriei mele: <<Vreau acum>>. Îi mulțumesc pentru omul care sunt azi, pentru faptul că mi-a pus bazele necesare în evoluția mea și nu a renunțat. Fetița Michelle s-a metamorfozat precum un fluture, devenind o femeie și o mama capabilă și responsabilă, dar în același timp un om care iubește viață, natură și animalele”, ne spune Michelle Nedelcu.
Michelle a devenit o femeie puternică și o mamă dedicată, dar și o femeie de carieră, care a reușit să-și valorifice potențialul uriaș și să fie de departe o prezență debordantă în meseria ei.
Pentru a ajunge unde este astăzi, Michelle a avut nevoie de multe calități importante, care au făcut-o să fie o femeie de succes. Inteligența, desigur, a fost un factor important, dar nu cel mai important, ne spune ea. În schimb, credința în sine, curajul de a lua decizii și de a risca, empatia și înțelegerea nevoilor celorlalți, perseverența și dedicarea, toate au fost calități fără de care Michelle nu ar fi reușit să ajungă acolo unde este astăzi.
Anii au trecut, iar tu aveai să devii, după cum putem vedea, nu doar o femeie puternică și mamă dedicată, ci și o femeie de carieră, cu un potențial uriaș și o prezență debordabilă în meseria ta. A fost destin sau liber arbitru? Cu ce așteptări ai început acest drum profesional?
“Mă aflu în plină evoluție pe toate planurile. La doar cei 35 de ani, nu îmi este clar exact ce și cum a fost. Am avut perioade în care nu credeam în destin, iar apoi au urmat alte perioade în care filosofam în ceea ce privește liberul arbitru. Cu cât încercăm să găsesc răspunsuri, cu atât situația devenea mai dificilă și apăreau mai multe întrebări. Apoi a venit un strop de înțelepciunea care mi-a trasat niște linii clare și care mi-au evidențiat anumite credințe, adică, nu mai merg pe excludere, nu mai îmi doresc să găsesc care este adevărul și care nu. Aș spune ca destinul mi-a oferit liberul arbitru de a-i îndeplini misiunea pe care mi-a oferit-o. Așteptări nu am avut niciodată, ci întotdeauna mi-am trasat obiective clare, corelate la posibilitățile și limitările mele. Nu mi-a scăpat nimic. Orice obictiv mi-am propus, l-am bifat, asta dacă a implicat o miza care să îmi atragă atenția”, spune psihologul Michelle Nedelcu.
Michelle Nedelcu este o persoană care își dedică viața înțelegerii complexității interacțiunii dintre minte și corp. Ca psiholog nutritionist, ea se concentrează pe conexiunea dintre alimentație și sănătatea mentală și fizică a oamenilor.
Enumeră trei lucruri simple care ne pot îmbunătăți calitatea vieții.
”Un mindset sănătos, să își calculeze și programeze cele 24 h ceea ce va duce la creșterea considerabilă a calității vieții. Să citească, ajută enorm, este un exercițiu de neurofitness, una din disciplinele în care activez, iar a treia sugestie ar fi să se pună pe primul loc, întodeauna”, ne spune Michelle Nedelcu.
Michelle Nedelcu: “Atât stresul cât și anxietatea, în valorile optime, ne sunt de ajutor”
Psihosomatica este o disciplină complexă, dar Michelle este una dintre acele persoane rare care poate să o explice cu ușurință. În calitate de psiholog nutritionist, Michelle știe foarte bine cât de mult stresul poate afecta corpul uman, crescând tensiunea arterială, accelerând respirația și eliberând hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care poate avea efecte negative asupra corpului, însă vine și cu o viziune nouă spunându-ne că atât stresul, cât și anxietatea, în valorile optime, ne sunt de ajutor.
“Oamenii nu prea înțeleg ce reprezintă cu adevărat psihosomatica. Se fac conexiuni și corelații greșite și nu oricine poate înțelege ce înseamnă ea de fapt. Nu știu câți dintre noi știu să definească concret ce este psihosomatică, iar cel mai la îndemână este să vină cu niște exemple generale. Psihosomatică reprezintă o teorie care susține că starea noastră mentală poate afecta starea noastră fizică, astfel încât mintea și corpul sunt interconectate. Cele mai la îndemână exemple îmi sunt stresul și anxietatea. Doar că, din cauza a diferite trenduri în domeniul psihologiei, oamenii nu mai cunosc corect noțiunile. Pentru că, atât stresul cât și anxietatea în valorile optime, ne sunt de ajutor, doar prelungirea lor în anumite situații , duc la un prognostic negativ.
Iar pentru a va da un răspuns concret, STRESUL reprezintă emoția care ne afectează cel mai mult corpul deoarece poate activa o cascadă de reacții fiziologice, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale, accelerarea respirației, eliberarea de hormoni de stres, de exemplu cortizolul.Acesta în cantități ridicate are efecte negative asupra corpului: insomnii, nevoia de dulce, scăderea libidoului, scăderea sistemului imunitar și a metabolismului și o serie de predispoziti la boli. În calitate de psiholog nutriționist, mă confrunt zilnic cu clienții care sunt victimele stresului, dar întotdeauna există o rezolvare”, povestește ea.
Filosofia disciplinei în care lucrează Michelle se bazează pe gândirea critică, înțelegerea complexității și crearea unei atitudini corecte față de abordarea oricărui subiect sau activitate. În timp ce sabotorii principali când vine vorba de schimbarea stilului de viață sunt tendința de a repeta aceleași lucruri și rutine, fricile și îngrijorările legate de schimbare, lipsa de motivatie sau de priorități, dificultatea de a ieși din zona de confort și lista poate continua.
“Multă vreme nu am crezut în motivatie, pentru că la mine aceasta era nativă. Asta până am înțeles ca nu toți oamenii sunt cu mine, iar odată cu evoluția mea profesională, am început sa cunosc si sa respect omul din ce în ce mai mult.
Sunt o persoana complexă și hiperactiva, pentru asta insumez mai multe profesii și discipline care de fapt m-ar defini dar inca nu s-a inventat. Specializarile mele sunt in domeniul psihonutritiei, nutritiei, psihologiei, cercetarii, sportului, neuroștiințelor la care putem adauga intr-o nota aroganta dar pe merit, neuronutritie, neurofitness, nutrigenetica iar ca hobby îmi place să scriu. SUNT PROGRAMATĂ SĂ CÂȘTIG - aceasta este motivatia și disciplina mea”, mărturisește Michelle Nedelcu.
În viața personală, Michelle este o mamă dedicată a trei copii. Ea consideră că este o mamă care se adaptează nevoilor copiilor săi, dar cu măsură. Michelle are o abordare disciplinată, dar în același timp este și confidentă în viața copiilor săi. Pentru ea, a fi mamă a trei copii înseamnă a avea o responsabilitate mare pentru a le oferi cel mai bun start în viață și a-i ajuta să se dezvolte în mod corespunzător.
“A fi mama a trei copii înseamnă să ai o responsabilitate mare pentru a le oferi tuturor cea mai bună creștere și dezvoltare. Înseamnă să fii pregătită să te adaptezi pentru a răspunde nevoilor fiecăruia din copiii tăi și, în același timp, să găsești un mod de a-i împacă atunci când vine vorba de neînțelegeri sau discuții. Întotdeauna mi-am dorit că fiecare din copiii mei să își dezvolte într-un mod autentic nevoile, talentele și înclinațiile iar eu îi voi susține. Mayra m-a moștenit în anumite privințe dar în același timp are alte calități în plus care o vor avantaja în viață. Pe lângă faptul că este isteață și inteligență, are o frumusețe și finețe native, care mie îmi lipsesc. Întotdeauna i-am spus că este un prototip de copil”, spune Michelle.
Mayra, fiica cea mare a lui Michelle Nedelcu, este o domnișoară în adevăratul sens al cuvântului! Detalii mai puțin știute despre ea
Michelle nu a dorit să își impună propriile viziuni și dorințe asupra copiilor săi. Ea a vrut să îi susțină și să îi încurajeze să își descopere propria personalitate și pasiunile către care înclină, în timp ce își dezvoltă atuurile și talentul. În cazul Mayrei, ea a descoperit că este un copil extrem de inteligent, cu o frumusețe și o finețe native, care o fac să se încadreze perfect într-un tablou al unui model.
“Mayra este destul de receptivă, are oglindă și știe foarte bine că are toate atuurile în a deveni un model de succes. Este înalta, cu trăsături finuțe și clare, aspectul este unul care se încadrează mănușă în vocația de model. Eu știam demult, doar că nu mi-am dorit că eu să preiau inițiativa și să “o arunc” în lumea modelingului. Puteam să profit de naivitatea copiilor mei și să fac emisiuni, materiale sau podcasturi în care să “îi exploatez” așa cum fac foarte mulți părinți, răpindu-le copilăria de la o vârstă foarte fragedă, ceea ce este foarte trist. Singura motivație fiind popularitatea și câștigurile financiare.
Ea este multifuncțională, îi place să învețe, să citească, să danseze, a făcut dansuri contemporane. Totodată este foarte responsabilă și are grijă de animalele familiei noastre, mă ajută și la treburile casnice. Are abia 12 ani, cred că acum începe să își descopere pasiunile. Sunt foarte mândră de ea pentru că s-a înscris la MBA ACADEMY KIDS, coordonată de Răzvan Vasile, un adevărat profesionist care o șlefuiește și o educă, este un coach pe toate palierele ei de dezvoltare. Nu am vrut să mă implic eu, pentru că nu este profesional și aș fi fost destul de subiectivă, vreau să îmi păstrez doar statuturile de mama și prietenă”, a declarat Michelle Nedelcu.
Michelle recunoaște însă și partea întunecată a acestei industrii de modelling, având prieteni și cunoștințe din lumea mondenă și modele anorexice sau bulimice. Cu toate acestea, ea rămâne optimistă și crede că fiecare profesie implică riscuri, iar cariera de model poate oferi multe avantaje, inclusiv oportunități de a experimenta noi joburi și culturi, posibilitatea de a obține venituri importante și dezvoltarea abilităților de comunicare și marketing.
“Rămân într-o notă de optimism și o să fac următoarea afirmație: avantajele unei cariere de modeling includ poziționarea excelentă de pe scenă publică, diverse oportunități de a experimenta noi joburi și culturi, posibilitatea de a obține venituri puternice, dezvoltarea unor abilități cum ar fi comunicarea și marketingul și acea expresie unică și creativă”, spune Michelle.
Fiind mamă, soție și femeie de carieră, care crezi că sunt avantajele unei cariere în modeling? Ce sfat i-ai da dacă se va lovi la maturitate de prejudecăți?
“Nu mi-aș dori niciunul dintre copiii mei să funcționeze după sfaturile mele, ci mai degrabă să se confrunte cu acestea și să încerce să își ajusteze fiecare funcționalitatea și adaptarea. Până la urmă cu toții suntem “victimele” prejudecăților, dar și noi la rândul nostru le lansăm asupra celor din jurul nostru.
În general, este important să înțelegem faptul că prejudecățile se bazează pe stereotipuri limitate, iar generalizarea nu este întotdeauna corectă. Cu o educație și o informare corecte cred că am putea să fim mult mai funcționali. Aici corelez disonanțele cognitive ale oamenilor care sunt destule și acelea”, ne mai spune Michelle Nedelcu în închiderea interviului.
În viața lui Michelle Nedelcu, cariera și statutul de mamă se îmbină perfect. Această dualitate poate fi contraintuitivă pentru mulți, dar pentru Michelle Nedelcu, viața se întrețese într-un puzzle armonios și unitar.